Nieuwe partner

Gebitsbeschermers voor kinderen / volwassenen met beugels!

Het Nederlands centrum voor sporttandheelkunde (=NCST) is een initiatief van dr. Erik Reukers. Hij is in 1985 afgestudeerd als tandarts en in heeft 1995 de specialisatie als orthodontist afgerond. Door zijn interesse voor de invloed van sport op het gebit is hij lid geworden van de Amerikaans Academy for Sportsdentistry en later ook van de European Association for Sportsdentistry. Hierdoor blijft hij actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de sporttandheelkunde.

Sporttandheelkunde is in Nederland vrijwel onbekend. De missie van het NCST is om hier verandering in te brengen. Zowel tandartsen als trainers moeten op de hoogte worden gebracht van de interactie tussen sport en gebit. Dit geldt voor preventie en behandelmogelijkheden.

Bij een aantal sporten bestaat een verhoogd risico op gebitstrauma. Het is beter om deze problemen te voorkomen door tijdens het sporten een gebitsbeschermer te dragen, ook als je een beugel hebt.

De Braceguard is een boil and bite gebitsbeschermer die speciaal is ontwikkeld door orthodontisten. De beschermer is gemaakt van Vistamaxx, een kunststof die zacht wordt door het te verwarmen. Hierdoor kan de beschermer in de mond individueel over de aanwezige beugel heen worden aangepast. Het materiaal hoeft minder hoog te worden verwarmd dan de conventionele, in de sportwinkel verkrijgbare gebitsbeschermers. Bovendien blijft het materiaal in de mond ruim een minuut makkelijk aan te passen zonder dat het gevaar bestaat dat de slijmvliezen in de mond verbranden.

Bij conventionele beschermers is de tijd om de beschermer in de mond aan te passen maar enkele seconden. Het is daardoor onmogelijk om een goede pasvorm te krijgen over de beugel heen waardoor de bescherming onvoldoende is. Daardoor zal het draagcomfort niet goed zijn, met als gevolg dat de beschermer uitvalt bij bijna alles wat je doet.

Daarnaast kan het materiaal van de Braceguard meerdere keren worden verwarmd en aangepast zodat de beschermer de hele beugelbehandeling kan worden gebruikt. De bescherming die kaNederlandse centrum voor sporttandheelkunde / orthodontist Reukersn worden verkregen met een goed aangepaste Braceguard is vergelijkbaar met een standaard op maat gemaakte mondbeschermer die is gemaakt op een door de tandarts gemaakt gipsmodel.

Neem je bitje bij elke controle afspraak bij de orthodontist mee.

Voor meer informatie zie: https://braceguard.nl

Bestel jouw braceguard direct in de webshop: https://ncst.nl/product/braceguard-blauw/