Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen

De pasvorm; een sportzaakbitje moet verwarmd worden in heet water en dit materiaal is goed te vervormen op 70 graden en heter, dit is te heet in de mond, zeker voor kinderen. Het gevolg is dat het bitje niet goed vervormd kan worden in de mond met een slechte pasvorm als gevolg. Daarbij komt dat de kinderen nog wisselen en dus moet regelmatig het bitje opnieuw worden verwarmd. Bij een op maat gemaakt bitje wordt er een afdruk gemaakt, afdruk wordt uitgegoten in gips en op het gipsmodel wordt een bitje gemaakt. Voordat het bitje wordt gemaakt wordt er rekening gehouden met het wisselen, beugels of spalk. Op het gipsmodel wordt ruimte uitgespaard; opbouwen / uitblokken. Vervolgens wordt op het geprepareerde gipsmodel de 1e laag onder hoge druk en temperatuur op het gipsmodel geperst wat dus de beste pasvorm geeft.

Wilt u een SPTL gebitsbeschermer aanschaffen, dan heeft u de keus uit:

  • één van onze hapdagen bezoeken
  • bij uw eigen tandarts informeren naar een SPTL gebitsbeschermer
  • het bestellen van ons thuispakket waarmee u de afdruk eenvoudig thuis zelf kunt maken
Voor de hapdagen kunt u op de site van uw vereniging in de flyer zien welk assortiment wij aanbieden.
In de agenda staan onze hapdagen. Wekelijks worden er nieuwe data bijgeplaatst.
De levertijd is +/- 3 weken na de hapdag. Zie Levering.
  • U krijgt het bitje thuis gestuurd (brievenbuspost) of
  • U kunt uw bitje bij de vereniging afhalen of
  • U kunt uw bitje bij de tandarts/orthodontist afhalen.

Op de flyer van de hapdagen staat altijd vermeld hoe u uw bitje ontvangt.

Op een hapdag krijgt u bij het maken van de afdruk een factuur mee, het totaalbedrag van de gebitsbeschermer is op de factuur uitgesplitst in afdrukkosten M61 (upt code) ± € 31,- en techniekkosten. Techniekkosten hebben géén UPT code. Wij adviseren u uw factuur door te sturen naar uw zorgverzekeraar. Een aantal zorgverzekeraars geven een vergoeding (alleen bij aanvullende tandartsverzekering). Raadpleeg uw zorgverzekering en/of zorgpolis voor vragen over de (hoogte) van de vergoeding.
  • Optie 1: u kunt aan uw eigen tandarts of orthodontist vragen een afdruk te maken. De afdruk(ken) kunt u naar ons opsturen en wij zullen na ontvangst van de afdruk(ken) uw bitje retour sturen. Let op; uw tandarts mag afdrukkosten in rekening brengen a ongeveer € 31,-.
  • Optie 2: een thuispakket bestellen en de afdruk thuis zelf maken.
  • Optie 3: in onze agenda hapdagen kijken en bij een andere vereniging in de regio een afdruk laten maken.
Als u een druk- of knelpunt in uw gebitsbeschermer heeft, lossen we dit graag snel voor u op. Een gebitsbeschermer die niet lekker zit is meestal het gevolg van een afdruk die niet 100% goed is, dit kan soms gebeuren. Mail naar info@sptl.nl en wij zullen u een formulier mailen met alle info.
Soms komt het voor dat gebitsbeschermers kapot gaan, dit kan gebeuren doordat de gebitsbeschermer klem heeft gezeten, of in de wasmachine of droger is geweest, of omdat erop de gebitsbeschermer is gebeten / gekauwd. De gebitsbeschermer verliest dan zijn originele pasvorm en zit niet meer lekker, valt uit of gaat zeer doen. Op het kapot bijten van de gebitsbeschermer kunnen wij géén garantie geven, in veel gevallen zullen we wel (kosteloos) de originele vorm er terug in proberen te krijgen. Wij vragen altijd de gebitsbeschermer en gipsmodel naar ons op te sturen. Mail naar info@sptl.nl en wij zullen u een adres doorgeven voor het opsturen van het bitje en gipsmodel. Is uw bitje niet meer goed te herstellen dan zullen wij u een voorstel doen om een nieuw bitje te maken tegen gereduceerd tarief (€ 10,- minder).

Ja, deze vervaardigen wij op een afdruk/scan (bovenkaak) die gemaakt is door uw orthodontist/tandarts. Op de meeste hapdagen is het niet mogelijk om een afdruk te maken voor een beugel. Kijk op de flyer van de club waar u gaat happen, of happen met een beugel tijdens de hapdag mogelijk is. Zie Beugels.

Heeft u een thuispakket besteld via onze webshop, klik op de volgende link: https://youtu.be/ZpgfGAbwPHk. Hier zie je hoe je een afdruk van de bovenkaak maakt.

Per club kunnen de prijzen/assortiment variëren. Dit heeft te maken met sponsoring, clubwensen, personeel, afstand, enzovoort. Elke hapdag heeft zijn eigen flyer. Op de flyer staat alle informatie die voor u van belang is. Deze flyer staat op de website van uw club.

Spoel je gebitsbeschermer na gebruik af onder de kraan, even afdrogen en opbergen in het doosje voor de volgende sportsessie. Poets je bitje 1 keer per week met tandpasta om het schoon en fris te houden en spoel het doosje ook regelmatig af met lauw water, wel even goed drogen voor gebruik!
Belangrijk: géén heet water gebruiken bij het schoonmaken en je kunt je gebitsbeschermer niet schoonmaken in de wasmachine of vaatwasmachine!

Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mail met uw vraag naar info@sptl.nl, wij streven ernaar u binnen 24 uur te beantwoorden.