Beugel en een opmaat gemaakt bitje

Op de meeste hapdagen is het niet mogelijk om een afdruk te maken voor een beugel. Kijk op de flyer van de club waar u gaat happen, of happen met een beugel tijdens de hapdag mogelijk is.

Indien happen met een beugel tijdens de hapdag niet mogelijk is, hebben wij 2 alternatieven.

 

Het eerste alternatief is een op maat gemaakte bitje.

Volg onderstaande werkwijze om snel en eenvoudig toch een op maat gemaakt bitje te laten vervaardigen voor uw kind met beugel.

Werkwijze:

  • informeer bij uw orthodontist/tandarts of zij een afdruk bovenkaak kunnen maken (zij mogen daar afdrukkosten voor in rekening brengen, UPT code M61 = € 31,68)
  • mail naar info@sptl.nl en wij zullen u een adres doorgeven voor het opsturen van de afdruk, tevens ontvangt u van ons een formulier waarbij u de gegevens invult die wij nodig hebben
  • u stuurt de afdruk op
  • kosten van een beugelbitje zijn € 62,- (keus uit 18 basiskleuren, inclusief verzendkosten, opties tegen meerprijzen)
  • levertijd is ± 7 werkdagen na ontvangst van de afdruk
  • het beugelbitje blijft passen gedurende de hele beugelperiode

Op welke beugel kunnen wij een goed passend bitje maken:

  • Wel: slotjes/brackets beugel
  • Niet: invisaline – buitenboord beugel – plaatbeugel – activator – herbst – hyrax – tpa – forsus veren – benefit systeem, minischroeven – botankers

Voor uitneembare beugels kunnen wij altijd een bitje maken maar de periode dat het bitje meegaat is relatief kort omdat er in korte tijd veel verandert in het gebit.

 

Het tweede alternatief is een Braceguard.

De Braceguard is een boil and bite gebitsbeschermer die speciaal is ontwikkeld door orthodontisten. De beschermer is gemaakt van Vistamaxx, een kunststof die zacht wordt door het te verwarmen. Hierdoor kan de beschermer in de mond individueel over de aanwezige beugel heen worden aangepast. Het materiaal hoeft minder hoog te worden verwarmd dan de conventionele, in de sportwinkel verkrijgbare gebitsbeschermers. Bovendien blijft het materiaal in de mond ruim een minuut makkelijk aan te passen zonder dat het gevaar bestaat dat de slijmvliezen in de mond verbranden.

Bestel jouw Braceguard direct in de webshop: https://ncst.nl/product/braceguard-blauw