Assortiment hapdagen

Assortiment hapdagen:

Per club kunnen de prijzen/assortiment variëren. Dit heeft te maken met sponsoring, clubwensen, personeel, afstand, enzovoort.

Elke hapdag heeft zijn eigen flyer. Op de flyer staat alle informatie die voor u van belang is. Deze flyer staat op de website van uw club.

Op onze hapdagen hanteren wij doorgaans 3 type gebitsbeschermers met bijbehorende prijzen:

  • standaard beschermer
  • luxe beschermer
  • luxe senior beschermer

Op een aantal verenigingen hanteren wij 1 prijs voor alle leden, per kaak wordt bekeken welke stevigheid nodig is.


Melkgebit

Melktanden moeten letselloos kunnen wisselen. De Junior Standaardbeschermer blijft goed zitten totdat de grote snijtanden doorkomen. Dit is een 2-laags beschermer (3+1mm. zacht) voor een melkgebit / 2 grote voortanden nog niet blijvend, leeftijd ± 5-7 jaar.


Wisselgebit

Bij een beschermer voor de wisselfase is ruimte uitgespaard voor de tanden en kiezen die als eerste zullen wisselen. Het is onverstandig om voor een, zeer kwetsbaar, wisselgebit een simpel bitje uit de winkel te gebruiken. SPTL geeft een volledig jaar garantie op de pasvorm van een Luxe beschermer. De Luxe beschermer is een 2-laags beschermer (3mm+3mm zacht) voor een wisselgebit / 2 grote voortanden zijn blijvend, leeftijd +/- 7 -12 jaar.


Beugelbekkies

Als je een beugel hebt, moet je gebit qua stand kunnen veranderen. In onze Luxe beschermer is daarom ruimte uitgespaard waardoor de beschermer tijdens de beugelperiode blijft passen. Zie ook Beugels.


Uitgewisseld gebit of klaar met beugelen

Bij een beschermer voor een uitgewisseld gebit is rekening gehouden met een spalkje (draadje achter je voortanden), diepe ondersnijdingen en persoonlijke wensen, kortom: jouw optimale pasvorm. Dit is een 2-laags beschermer (3mm+4mm zacht), leeftijd +/- >13 jaar.